ПРОЛЕТНИ АКТИВНОСТИ

ВЕЛИГДЕН

ЗАШТО Е ЗАЈАКОТ ЕДЕН ОД СИМБОЛИТЕ НА БЕЛИГДЕН? Еден од универзалните симболи на Велигден е зајчето. Тој е присутен во нашите домови во различни форми на денот кога го славиме воскресението на Исус, од чоколадни фигурини до вистински зајчиња. Зајакот симболизира плодноста, а е поврзан и со почетокот на пролетта. Велигденското...

ДИНОСАУРУСИ

ВЕЛИГДЕНСКИ ЈАЈЦА